Бързи маслинови хлебчета


Хлябове

Необходими продукти:

500 г брашно София мел Екстра
7 г суха мая
270 мл вода
1 с.л. захар
2 ч.л. сол
1 яйце за намазване
4 с.л. зехтин
шепа маслини
сусам

Начин на приготвяне:

1. Поставяме сухите съставки - маята, брашното, солта и захарта в голяма купа. Разбъркваме добре.

2. В Купичка изсипваме хладка вода (270 мл.) и към нея добавяме зехтина. Постепенно сипваме водата към брашното и бъркам с лъжица. Трябва да се получи меко нелепнещо тесто. При необходимост може да добави брашно или вода, според полученото тесто.

3. Тестото се прехвърля в намазнена тава, покрита с фолио и се оставя да втаса час и половина на топло.

4. При вече втасало тесто слагаме обезкостените маслини и объркваме с ръце няколко пъти.

5. След това с намазнени ръце правим 6 или 9 еднакви топчета от тестото.

6. Върху всяка топка правим кръст със шпатула, като натискаме почти до края.

7. Намазваме с четка разбитото яйце. Поръсва ме със сусам и печем на 150 градуса до златиста коричка.

Приятен апетит

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Гергана Вранчилска от БЪЛГАРИЯ

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

30.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.