2 1/2 чаена чаша брашно Екстра
1 брой яйца
100 г. краве масло
2/3 чаена чаша мед
1 чаена лъжица джинджифил
1/2 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена лъжица хлебна сода
2 чаени лъжици пудра захар
1. Първата стъпка е пресяването на брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата. Междувременно слагате маслото и меда да се разтопят на водна баня. Разтопяване на водна баня: Позлвате два съда, единият по-голям (тенджера), другият по-малък. Като в големия слагате само вода, а в по-малкия само продуктите, които ще се разтопяват.
2. Слагате големия съд на котлона и от затоплянето на водата се разтопяват продуктите в малкия съд.
3. Разбивате изстиналото разтопено масло с меда и яйцето и към тази течна смес добавяте сместа с брашното малко по малко. Получава се маслено тесто.
4. Масленото джинджифилово тесто разточвате на блат около 3 мм и изрязвате джинджифиловите бисквити с желаната от вас форма, с формичките за сладки, с които разполагате.
5. Нареждате джинджифиловите сладки в голяма тава (например в тавата на фурната), в която предварително сте поставили хартия за печене и печете в загрята на 180 градуса фурна за 7-8- минути, докато леко се зачервят. По желание може да ги поръсите с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ