Чеснова питка
Питка, Погача

Изпратена от:

Десислава Дечева от Павел баня

Необходими продукти:

700 г брашно София Мел екстра
300 мл прясно мляко
200 мл вода
1 с. л. сол
2 с. л. захар
1/2 кубче мая
1/2 ч. чаша олио
2 скилидки може и пресен 1 стрък Чесън
50 г масло
1 яйце - за намазване

Начин на приготвяне:

1. Маята се активира заедно със 100 мл. топло прясно мляко, захарта и 1 суп. лъжица брашно.

2. Останалото брашно се пресява и се прави на кладенче, в което се сипва останалото мляко, марната вода, олиото, солта и накрая вече активирана та мая.

3. Меси се меко тесто, което се остава да почине, докато удвои обема си. Вече бухналото тесто се прави на еднакви по големина топчета, докато се напълни тавата.

4. Оформената вече питка се оставя отново да почине. През това време на тих огън се разтопява маслото, и се слага чесъна.

5. Питката се намазва с чесновата паста и разбито яйце, след което се пече на 170 градуса.

Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.