Чийзкейк блонди с бял шоколад, ягоди и малини
Сладкиши

Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Необходими продукти:

125 г брашно София мел Класик
115 г краве масло
220 г кристална захар
2 яйца
2 ч.л. ванилия екстракт
5 г бакпулвер
щипка сол
50 г бял шоколад на капки
50 г малини
50 г ягоди
220 г крема сирене
60 г пудра захар

Начин на приготвяне:

1. В кухненски робот се поставят брашното, бакпулвера, солта, едното яйце, кристалната захар, 1 ч.л. екстракт ванилия и студеното краве масло нарязано на кубчета. Блиндира се сместа за около минута, докато се смесят продуктите.

2. Изважда се тестото с помощта на шпатула и се изсипва и разпределя в тавичка с диаметър 20х20 см, покрита с хартия за печене и се изравнява.

3. Върху сместа се поръсват половината капки шоколад, малини и нарязани ягоди.

4. В купа се смесват крема сиренето, второто яйце, пудрата захар и ванилията и сместа се разбива с миксер на пухкав крем.

5. Разпределя се върху другата смес и с помощта на клечка се правят вълнички в сместа, да се получи шарка.

6. Отгоре се разпределят останалите шоколад, малини и ягоди и блондито се пече в загрята на 170 градуса фурна, на средна скара за около 45 минути.

7. Изважда се, охлажда се и се нарязва на квадрати.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

24.06.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.