Добруджанки
Други солени печива

Изпратена от:

Мария Тенева от София

Необходими продукти:

Брашно София Мел Класик - 2.5 ч.
Кисело мляко - 1ч.
Сода бикарбонат - 1ч.лъж.
Краве сирене - 1 ч.
Краве масло - 30 гр.

Начин на приготвяне:

1. В купа се смесват брашното, киселото мляко с разтворената в него сода и натрошеното сирене.

2. Продуктите се разбъркват и съвсем леко се омесват докато се получи леко лепкаво тесто.

3. Тестото се разделя на равни части и се оформят топчета, които се подреждат в тава върху хартия за печене.

4. В средата на всяко топче се прави дупчица, в която се слага парченце масло.

5. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор до златисто.

Времето ще зависи от размера на Добруджанките, но ориентировъчно е около 20 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.