Домашен бейк ролс
Други солени печива

Изпратена от:

Десислава Митрева от Село Микрево

Необходими продукти:

250 г ръжено брашно София мел
300 г класик брашно София мел
300 мл вода
1 пакет суха мая
2 супени лъжици зехтин
1 ч.л сол
1 ч.л захар

Начин на приготвяне:

1. Започваме като си пресяваме брашното. Слагаме две трети от него в купата на миксера ( или просто подходящ съд, ако ще месим на ръка) и правим кладенче. Прибавяме в него маята, захарта, хладката вода и по ръба на съда от олиото. Пускаме тестото да се меси с приставка за тесто (или на ръка) като в последствие добавяме и солта.

2. Оформяме меко, не лепнещо тесто и го слагаме на топло да втаса и да удвои обема си - може да стане по-бързо, го поставете в намазана с олио купа във фурната на 50 градуса, добре покрито. След като втаса разделяме на четири части ( може и повече), в зависимост колко вкусове искате да направите.

3. Овлусявате с червен, черен пипер и чубрица, като слагах и чесън на прах, или пък микс подправки за месо, така че да напомнят на любима храна.

4. Всяка част се разточва на лист и се изрязват първо кръгове - аз го направих с капачка на един буркан, който имах под ръка и един по-малък кръг, който направих с по-голям отвор на накрайника за шприцоване. Тъй като тестото е с мая ще бухне при печене, затова ги напарвате по-тънички.

5. Редим в тавичка застлана с хартия за печене и печем в предварително загряна фурна на 180 градуса с обдухване, докато порозовеят.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.