Домашен бейк ролс
Други солени печива
Необходими продукти:
250 г ръжено брашно София мел
300 г класик брашно София мел
300 мл вода
1 пакет суха мая
2 супени лъжици зехтин
1 ч.л сол
1 ч.л захар
Начин на приготвяне:
1. Започваме като си пресяваме брашното. Слагаме две трети от него в купата на миксера ( или просто подходящ съд, ако ще месим на ръка) и правим кладенче. Прибавяме в него маята, захарта, хладката вода и по ръба на съда от олиото. Пускаме тестото да се меси с приставка за тесто (или на ръка) като в последствие добавяме и солта.
2. Оформяме меко, не лепнещо тесто и го слагаме на топло да втаса и да удвои обема си - може да стане по-бързо, го поставете в намазана с олио купа във фурната на 50 градуса, добре покрито. След като втаса разделяме на четири части ( може и повече), в зависимост колко вкусове искате да направите.
3. Овлусявате с червен, черен пипер и чубрица, като слагах и чесън на прах, или пък микс подправки за месо, така че да напомнят на любима храна.
4. Всяка част се разточва на лист и се изрязват първо кръгове - аз го направих с капачка на един буркан, който имах под ръка и един по-малък кръг, който направих с по-голям отвор на накрайника за шприцоване. Тъй като тестото е с мая ще бухне при печене, затова ги напарвате по-тънички.
5. Редим в тавичка застлана с хартия за печене и печем в предварително загряна фурна на 180 градуса с обдухване, докато порозовеят.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Митрева от Село Микрево
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване