Домашен бял хляб
Хлябове

Изпратена от:

Славка Стоева от Стара Загора

Необходими продукти:

240 мл прясно мляко
1 ч.л сол
2 с л. захар
3 с.л олио
400 г брашно
4 г суха мая

Начин на приготвяне:

1. В дълбока купа слагаме леко затоплено прясно мляко.

2. Добавяме олиото.

3. След това солта и захарта.

4. Пресяваме брашното.

5. Най- края слагаме маята в средата като в кладенче, объркваме и омесваме.

6. Покрива се със стреч фолио и се остава да втаса.

7. Пече на 180-200С до готовност около 35 мин.

8. След като се изпече хляба се покрива с кърпа.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.