Домашен хляб
Хлябове
Необходими продукти:
200 мл вода (топла)
20 г мая
1 ч.л -сол
500 гр брашно
2 ч .л захар
3 супени лъжици растително масло
Начин на приготвяне:
1. В купа разбъркайте захарта и маята добавете около 200 мл топла вода, оставете на топло място за 10 минути. Смесете брашното и солта и пресейте в голяма купа. В брашното направете кладенче, изсипете разтворената мая в него, както и растително масло, замесете хомогенно тесто, което не трябва да залепва за ръцете или купата ви.
2. Прехвърлете тестото върху повърхност, поръсена с брашно, и омесете до еластично тесто. Прехвърлете омесеното тесто в леко намаслена купа, покрийте и поставете на топло място да втаса (тестото трябва да се удвои по обем).
3. Омесете отново вече втасалото тесто и го сложете в намаслената форма.
4. Поставете съда на топло място за 20-30 минути.
5. Поставете съда в предварително загрята фурна и печете вашия хляб за около 30 минути, докато стане златисто-кафяв.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Росица Станчева от шумен
![](https://sofiamel.bg/cache/user_recipe_main_front_default/uploads/images/recipe/recipe-main-image/iSIeABedI5.jpg)
Вид рецепта
![](/build/images/front/icons/sweet.b1441cef0027fa10c3c02e059c9e2fab.png)
Трудност на приготвяне
![](/build/images/front/icons/difficult.35c02a9e8285128b7dd617afa309244d.png)
Време за приготвяне
![](/build/images/front/icons/time.455694741e708770412a1781a8039386.png)
Дата на публикуване
![](/build/images/front/icons/date.4870eb8a154663fad1e08e8122f81b11.png)