Домашни курабийки
Дребни сладки
Необходими продукти:
800 г брашно
4 яйца
200 мл кисело мляко
150 мл олио
1 бакпулвер
200 г захар
2 ванилена захар
кората на 1 лимон и 1 портокал
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме яйцата със захарта.
2. В киселото мляко разтваряне содата, докато шупне, после прибавяне към сместа.
3. Добавяме и всички останали съставки и замесваме меко тесто.
4. Разточваме и режем с формички по желание.
5. Намазваме всяка курабийка с жълтък и поръсваме с щипка захар.
6. Печем върху хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна докато порозовеят курабийките.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Събка Златанова от Бургас
![](https://sofiamel.bg/cache/user_recipe_main_front_default/uploads/images/recipe/recipe-main-image/CKZnPcsVwz.jpg)
Вид рецепта
![](/build/images/front/icons/sweet.b1441cef0027fa10c3c02e059c9e2fab.png)
Трудност на приготвяне
![](/build/images/front/icons/difficult.35c02a9e8285128b7dd617afa309244d.png)
Време за приготвяне
![](/build/images/front/icons/time.455694741e708770412a1781a8039386.png)
Дата на публикуване
![](/build/images/front/icons/date.4870eb8a154663fad1e08e8122f81b11.png)