Домашни курабийки


Дребни сладки

Необходими продукти:

800 г брашно
4 яйца
200 мл кисело мляко
150 мл олио
1 бакпулвер
200 г захар
2 ванилена захар
кората на 1 лимон и 1 портокал
1 жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата със захарта.

2. В киселото мляко разтваряне содата, докато шупне, после прибавяне към сместа.

3. Добавяме и всички останали съставки и замесваме меко тесто.

4. Разточваме и режем с формички по желание.

5. Намазваме всяка курабийка с жълтък и поръсваме с щипка захар.

6. Печем върху хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна докато порозовеят курабийките.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Събка Златанова от Бургас

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

07.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.