Домашни пухкави милинки
Други солени печива

Изпратена от:

Христина Келчобанова от Пещера

Необходими продукти:

900 гр брашно София мел класик
1 яйце
400 г кисело мляко
1 пакет суха мая
1 ч.л сол
1 ч.л захар
200 мл хладка вода
3 с.л олио

150 г масло
1 ч.л сол
1 с.л мас
2-3 капки оцет
200 г сирене/извара

Начин на приготвяне:

1. В дълбока купа изсипваме хладка вода към нея добавяме маята захарта и около 1 шепа брашно за да се активира маята След като е готова маята добавяме млякото солта и яйцето. Разбърква е добре и постепенно пребавяме брашното. Трябва да се получи меко тесто.

2. Оставяме го покрито с фолио и кърпа за около 30 мин. След това късаме топки, разтиляме слагаме сирене и оформяме отново топки. Те трябва да са подредени плътно една до друга в тавата за да може при втасването да се поддуяят на горе а не на страни.

3. Оставяме вече готовите мили ки да бухват за още 30 мин. През това време в подходящ съд разтапяме маслото и маста. Когато са се охлади ли мазнините добавяме 2-3 капки оцет, сол и брашно за да се получи каша малко по гъста от боза внимателно намазвам и на 200 градуса пека до суха клечка

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.