Домашни пухкави милинки
Други солени печива
Необходими продукти:
900 гр брашно София мел класик
1 яйце
400 г кисело мляко
1 пакет суха мая
1 ч.л сол
1 ч.л захар
200 мл хладка вода
3 с.л олио
150 г масло
1 ч.л сол
1 с.л мас
2-3 капки оцет
200 г сирене/извара
Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа изсипваме хладка вода към нея добавяме маята захарта и около 1 шепа брашно за да се активира маята След като е готова маята добавяме млякото солта и яйцето. Разбърква е добре и постепенно пребавяме брашното. Трябва да се получи меко тесто.
2. Оставяме го покрито с фолио и кърпа за около 30 мин. След това късаме топки, разтиляме слагаме сирене и оформяме отново топки. Те трябва да са подредени плътно една до друга в тавата за да може при втасването да се поддуяят на горе а не на страни.
3. Оставяме вече готовите мили ки да бухват за още 30 мин. През това време в подходящ съд разтапяме маслото и маста. Когато са се охлади ли мазнините добавяме 2-3 капки оцет, сол и брашно за да се получи каша малко по гъста от боза внимателно намазвам и на 200 градуса пека до суха клечка
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Христина Келчобанова от Пещера
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване