Джинджифилови сладки пурички


Дребни сладки

Необходими продукти:

400 г брашно
70 г масло + 70 г олио
150 г пудра захар
1 яйце
159 г кисело мляко
1 ч. л. хлябна сода
10 г канела
5-6 г джинджифил на прах
200 г локум
100 г пудра захар +щипка канела за поръсване на сладките

Начин на приготвяне:

1. В купа смесваме мазнината с пудра захар, добавяме канелата, джинджифила объркваме хубаво, добавяме яйцето, киселото мляко с хлябната сода, добавяме и брашното на етапи.

2. Режем локума, вземаме малка част от сместа разстиламе я на пръстите във вид на малко мекиче, поставяме по средата локум и завиваме на топче, след това с двете длани оформяме леко продълговата пуричка.

3. Редим в тава застлана с хартия, печем на 180 градуса за около 10-15 мин. зависи от печката.

4. След като извадим сладките от фурната оставяме да се охладят за 4-5 Мин .

5. Слагаме ги в торбичка в която има пудра захар и канела и хубаво разтръскваме торбичката за да се овалват пуричките. Вече готови сладките редим в табличка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Нели Йорданова от Гр Стралджа

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

07.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.