Джинджифилови сладки пурички
Дребни сладки
Необходими продукти:
400 г брашно
70 г масло + 70 г олио
150 г пудра захар
1 яйце
159 г кисело мляко
1 ч. л. хлябна сода
10 г канела
5-6 г джинджифил на прах
200 г локум
100 г пудра захар +щипка канела за поръсване на сладките
Начин на приготвяне:
1. В купа смесваме мазнината с пудра захар, добавяме канелата, джинджифила объркваме хубаво, добавяме яйцето, киселото мляко с хлябната сода, добавяме и брашното на етапи.
2. Режем локума, вземаме малка част от сместа разстиламе я на пръстите във вид на малко мекиче, поставяме по средата локум и завиваме на топче, след това с двете длани оформяме леко продълговата пуричка.
3. Редим в тава застлана с хартия, печем на 180 градуса за около 10-15 мин. зависи от печката.
4. След като извадим сладките от фурната оставяме да се охладят за 4-5 Мин .
5. Слагаме ги в торбичка в която има пудра захар и канела и хубаво разтръскваме торбичката за да се овалват пуричките. Вече готови сладките редим в табличка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Нели Йорданова от Гр Стралджа
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване