Еклери


Сладкиши

Необходими продукти:

100 г брашно София Мел 
100 мл прясно мляко
100 мл вода
100 г краве масло
щипка сол
3 яйца
за крема:
400 мл прясно мляко
120 г захар
1 яйце
40 г царевично нишесте
2 бр. ванилия
150 мл течна сметана сладкарска

Начин на приготвяне:

За тестото:

1. В тенджера се смесват млякото, водата, маслото и солта.

2. Завира и наведнъж се изсипва брашното. Бърка се на котлона, докато пареното тесто започне да се отлепя от страните на съда.

3. Оставя се леко да се охлади.

4. Прибавят се яйцата едно по-едно, като след всяко яйце сместа се разбърква хубаво.

5. Тестото се поставя в шприц с кръгъл накрайник. Върху хартия за печене се шприцоват еклерите.

6. Пекат се на 200 градуса в предварително загряла фурна 20-25 минути.

7. Фурната се отваря и еклерите се оставят да изстинат в нея.

За крема: Яйцето, захарта и нишестето се разбъркват, като се разреждат с част от прясното мляко. Останалото мляко се поставя на котлона да заври. Прибавя се към яйчената смес и се връща на котлона. Вари се до сгъстяване. Кремът за еклери се оставя да изстине. Разбива се с миксер и към него се прибавя разбитата сметана.

8. Еклерите се пълнят с вкусния пухкав крем и се декорират с разтопен шоколад.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Десислава Василева от Кюстендил

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.