Фокача със маслини
Питка, Погача

Изпратена от:

Силвия Ескова от Първомай

Необходими продукти:

500 г брашно София мел Екстра
Мая половин пакет жива
3 ч.л захар
1 ч.л сол
2 с.л зехтин
200 мл. вода 
10 маслини
5,6 чери домати
зехтин за намазване
150 г (меко) сирене

Начин на приготвяне:

1. Замесваме лепкаво тесто от продуктите,оставяме да втаса. След което изсипваме втасалото тесто върху хартия за печене във тавичката.

2. Намазваме със зехтин и притискаме с пръстите за да станат локвички. Нареждаме си маслините, чери доматите и сиренето.

3. Слагаме във фурната на 180 градуса за около 30 минути с вентилатор.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.