Френски хляб с хрупкава коричка
Хлябове

Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Необходими продукти:

500 г София Мел Класик
320 мл вода
2 ч.л. сол
7 г суха мая

Начин на приготвяне:

1. Поставете в кухненски робот с приставка за тесто брашното, маята и солта. Включете да се размесват съставките и добавете на тънка струя водата, докато съставките се смесят- не повече от 40-45 секунди.

2. Извадете тестото, поставете в купа, покрийте с фолио и оставете да втасва 2 часа.

3. Разделете втасалото тесто на две и оформете два продълговати хляба на леко набрашнена повърхност.

4. Поставете в тава покрита с хартия за печене. Поръсете с малко брашно, покрийте с кърпа и оставете да втасват 40 минути.

5. Печете в загрята на 220 градуса фурна, на средна скара, с малка тава с вода на дъното на фурната, в продължение на 30 минути.

6. Извадете готовите хлябове и оставете поне 10 минути да почиват, преди да разрежете.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.