Галет с аспержи


Други солени печива

Необходими продукти:

250 г брашно Класик София Мел
100 г масло
½ ч.л. сол
1 яйце
2 с.л. студена вода
200 г аспержи
100 г сирене
60 г крема сирене
20-30 г пармезан

Начин на приготвяне:

1. От брашното, студеното масло (нарязано на кубчета) и солта объркайте ронливо тесто. Добавете яйцето и след това водата, като бъркате. Оформете на диск, увийте го във фолио за свежо съхранение и го оставете за около час в хладилника.

2. Почистете аспержите.

3. Разточете охладеното тесто на правоъгълник с дебелина около половин сантиметър.

4. Намажете го с крема сиренето като оставяте по около 3 см от всеки ръб. Поръсете с натрошено сирене и подредете аспержите. Загърнете от всяка страна да има борд. Поръсете с още малко сирене и настърган пармезан.

5. Печете в предварително загрята фурна на 180°C около 25 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Стоян Войников

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

16.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.