Галет с аспержи
Други солени печива
Необходими продукти:
250 г брашно Класик София Мел
100 г масло
½ ч.л. сол
1 яйце
2 с.л. студена вода
200 г аспержи
100 г сирене
60 г крема сирене
20-30 г пармезан
Начин на приготвяне:
1. От брашното, студеното масло (нарязано на кубчета) и солта объркайте ронливо тесто. Добавете яйцето и след това водата, като бъркате. Оформете на диск, увийте го във фолио за свежо съхранение и го оставете за около час в хладилника.
2. Почистете аспержите.
3. Разточете охладеното тесто на правоъгълник с дебелина около половин сантиметър.
4. Намажете го с крема сиренето като оставяте по около 3 см от всеки ръб. Поръсете с натрошено сирене и подредете аспержите. Загърнете от всяка страна да има борд. Поръсете с още малко сирене и настърган пармезан.
5. Печете в предварително загрята фурна на 180°C около 25 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Стоян Войников
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване