Ябълков пай


Сладкиши

Необходими продукти:

3ч брашно
1ч.л. сол
1 чаша масло
1/2 чаша студена вода
1 яйце
1/2 с.л. оцет
6-7 ябълки
1ч.л индийски орехче и 1 канела
1 ч.л нишесте за сгъстяване
1 чаша захар
1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Замесва се тесто и се разделя на две части, за дъно и за капак на пая.

2. За пълнежа: В подходящ съд слагаме обелените и предварително нарязани ябълки, добавяме щипка сол, канела, индийско орехче малко вода, 2 с.л. масло и лимоновия сок. Накрая като заври добавяме разтвореното в малко вода нишесте.

3. Изсипваме изстиналия пълнеж в тавичката с предварително разточената кора за дъно на пая. Затваряме с разточения капак на пая, като пробиваме няколко дупки, или цепнатини с ножа преди да покрием пая.

4. Печем на 200 градуса 20 минути, до загар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Мария Бързакова от София-Град

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

09.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.