Японски чийзкейк
Сладкиши
Необходими продукти:
30 г bрашно София мел Класик
3 белтъка
3 жълтъка
15 г царевично нишесте
40 г масло
70 г захар
130 г крема сирене
90 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
1. В голяма касеролка слагаме вода да заври (водна баня) и върху нея слагаме в по- малка касеролка крема сирене и мляко и разбъркваме докато се смесят добре, към тях добавяме маслото за няколко секунди. Изключваме котлона и продължаваме да разбъркваме до пълното разтопяване на маслото. Към жълтъците прибавяме с леко разбъркване сместа от мляко, крема сирене, масло, прибавяме пресято брашното и царевичното нишесте и отново разбъркваме до напълно усвояване.
2. В купа слагаме белтъците (добре е да са охладени) и разбиваме с миксер на средна скорост като поетапно прибавяме захар, получената смес трябва да е пухкава.
3. Смесваме двете смеси, като объркваме внимателно, да се запази пухкавостта.
4. Използваме тавичка д 15-18 см, слагаме хартии за печени по стените и на дъното, изсипваме сместта, чукваме в плота да излезнат балончетата. Тавичката със сместа поставяме в по - голяма тавичка, и двете заедно в още по-голяма.
5. В третата тавичка наливаме малко гореща вода и слагаме във фурната, предварително загрята на 160 градуса за 25 минути. След това намаляме на 140 градуса и оставяме още 40-45 минути във фурната.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Колева Вероника от Варна
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване