Японски чийзкейк


Сладкиши

Необходими продукти:

30 г bрашно София мел Класик
3 белтъка
3 жълтъка
15 г царевично нишесте
40 г масло
70 г захар
130 г крема сирене
90 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. В голяма касеролка слагаме вода да заври (водна баня) и върху нея слагаме в по- малка касеролка крема сирене и мляко и разбъркваме докато се смесят добре, към тях добавяме маслото за няколко секунди. Изключваме котлона и продължаваме да разбъркваме до пълното разтопяване на маслото. Към жълтъците прибавяме с леко разбъркване сместа от мляко, крема сирене, масло, прибавяме пресято брашното и царевичното нишесте и отново разбъркваме до напълно усвояване.

2. В купа слагаме белтъците (добре е да са охладени) и разбиваме с миксер на средна скорост като поетапно прибавяме захар, получената смес трябва да е пухкава.

3. Смесваме двете смеси, като объркваме внимателно, да се запази пухкавостта.

4. Използваме тавичка д 15-18 см, слагаме хартии за печени по стените и на дъното, изсипваме сместта, чукваме в плота да излезнат балончетата. Тавичката със сместа поставяме в по - голяма тавичка, и двете заедно в още по-голяма.

5. В третата тавичка наливаме малко гореща вода и слагаме във фурната, предварително загрята на 160 градуса за 25 минути. След това намаляме на 140 градуса и оставяме още 40-45 минути във фурната.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Колева Вероника от Варна

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

03.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.