Японски сладкиш
Сладкиши
Необходими продукти:
60 г брашно София мел - Класик
6 яйца
60 г масло
80 г захар
100 мл прясно мляко
20 г нишесте
1 ванилия
щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Счупете яйцата и като отделите белтъците от жълтъците. В подходящ съд сложете прясното краве мляко и масло. Сложете на водна баня и гответе, докато маслото се разтопи. Бъркайте непрекъснато. Преди млякото да заври, свалете от котлона. След това добавете пшеничното и царевичното брашно. Разбъркайте. Един по един добавете жълтъците. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна.
2. В отделен съд леко разбийте белтъците със солта. След това добавете захарта. С миксер на максимална скорост бийте, докато кремът стане бял и с остри върхове.
3. След това лъжица по лъжица добавете към яйчната смес. Бъркайте с шпатула, докато сместа стане еднородна. Добавете ванилията и разбъркайте.
4. Покрийте форма за печене с хартия и в нея сипете сместа. Напълнете по-голяма форма до половината с вода. Сложете формата с десерта.
5. Поставете предварително загрята до 150 градуса фурна и печете за 90 минути.
6. Оставете да се охлади и извадете.
7. Премахнете хартията и поставете във форма за сервиране.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Моника Лангазова от Стара Загора
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване