Японски сладкиш


Сладкиши

Необходими продукти:

60 г брашно София мел - Класик
6 яйца
60 г масло
80 г захар
100 мл прясно мляко
20 г нишесте
1 ванилия
щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Счупете яйцата и като отделите белтъците от жълтъците. В подходящ съд сложете прясното краве мляко и масло. Сложете на водна баня и гответе, докато маслото се разтопи. Бъркайте непрекъснато. Преди млякото да заври, свалете от котлона. След това добавете пшеничното и царевичното брашно. Разбъркайте. Един по един добавете жълтъците. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна.

2. В отделен съд леко разбийте белтъците със солта. След това добавете захарта. С миксер на максимална скорост бийте, докато кремът стане бял и с остри върхове.

3. След това лъжица по лъжица добавете към яйчната смес. Бъркайте с шпатула, докато сместа стане еднородна. Добавете ванилията и разбъркайте.

4. Покрийте форма за печене с хартия и в нея сипете сместа. Напълнете по-голяма форма до половината с вода. Сложете формата с десерта.

5. Поставете предварително загрята до 150 градуса фурна и печете за 90 минути.

6. Оставете да се охлади и извадете.

7. Премахнете хартията и поставете във форма за сервиране.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Моника Лангазова от Стара Загора

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

03.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.