Италианска пица
Питка, Погача

Изпратена от:

Галина Колева от С. Васил Левски

Необходими продукти:

600 г смес пшенично брашно София Мел
10 г прясна мая
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
200 мл топла вода
500 г кашкавал
200 г сух шпек
15 г доматено пюре
3 ч.л. чубрица
1 ч. л. риган
8 с. л. царевица
3 кисели краставички

Начин на приготвяне:

1. В малък съд разбъркайте маята, захарта и солта заедно с топлата вода. Изчакайте 10 мин., за да се активизира маята.

2. В дълбок съд разбъркайте брашното и солта, направете кладенче в средата и изсипете маята и зехтина. Започнете да месите, като постепенно добавяте по малко от хладката вода. Ако е необходимо, добавете още брашно или пък още вода.

3. Когато тестото спре да лепи по пръстите, покрийте го с фолио и го оставете да втаса за 30 мин. Ако опаковате тестото във фолио, то може да почака в хладилника и цели два дена.

4. Когато е готово, разстелете го върху набрашнен плот с помощта на точилка. Италианските майстори имат техника за разточване на тестото чрез подхвърляне във въздуха. Идеята е да бъде равномерно навсякъде, но не ви съветваме да опитвате това упражнение у дома, освен ако не ви предстои ремонт така или иначе.

5. Готовото тесто го разделяме на три и разточваме три кори с дебелина около 3-4 мм. Разточеното тесто поставяме в тавичката и отгоре последователно започваме да поставяме продуктите: първо разнасяме доматеното пюре, поръсваме с чубрицата и ригана. Слагаме салама и киселите краставички, царевицата и най-отгоре поръсваме с предварително настъргания на ренде кашкавал.

6. Печем в предварително загрята фурна на 200 °С за около 13-15 мин.

Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.