Какаов кекс с ганаш
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
3 ч.ч брашно София мел Класик
2 ч.ч вода
¾ ч.ч растително масло
2 ч.ч захар
1/2 чаша какао на прах
4 ч. лъжички бакпулвер
1 ванилия
За ганаша:
1 с.л нишесте
3 с.л пудра захар
3 с.л какао на прах
80 мл вода
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете водата и растителната мазнина. В отделен съд сипете брашното и смесете с ванилията, бакпулвера, захарта и какаото. Разбъркайте добре с шпатула, докато компонентите се смесят, а след това сипете водата и сразбийте с миксер, докато сместа стане еднородна.
2. Изсипете получената смес във форма за печене и поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете за 40-45 минути или до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади.
3. Пригответе ганаша, като в подходящ съд смесите нишестето заедно с пудрата захар и какаото. Сипете водата и разбъркайте. Поставете на котлона и гответе за няколко минути или докато сместа се сгъсти .
4. Извадете охладения блат и формата за печене и полейте с крема.
5. Оставете да се охлади напълно.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Костадина Мазгалова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване