Кашкавалки на конци
Питки, Погачи
Необходими продукти:
700-800 г брашно София Мел екстра
350 мл прясно мляко
1 кубче мая
1 ч.л. захар
2 яйца
5 с.л. олио
1 с.л. сол
100 г масло
300 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Затоплете леко млякото, добавете маята и захарта. Разбъркайте хубаво и оставете 10 мин. След това добавете и олиото.
2. Пресявате брашното и правите кладенче, в него слагате млякото, солта, 1 яйце и 1 белтък (жълтъка го оставяме за намазване). Меси се меко и еластично тесто.
3. Оставяте го да втаса 40 мин. След това разделяте тестото на 9 равни части (топки).
4. Взимате една топка и разточвате, мажете с разтопено масло, поръсвате с кашкавал и завивайте на руло и усуквайте. След това завийте на охльов и поставете в намаслена тава.
5. По този начин и с осталалите 8 топки. Като не ги слагате много плътно. Оставете да втаса още 20 мин.
6. След това намазвате с масло и разбъркан жълтък.
7. Печете около 45 мин на 180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Miglena Rumenova от гара Елин Пелин
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване