Катми
Други солени печива

Изпратена от:

Катя Георгиева от София

Необходими продукти:

5 яйца
150 мл прясно мляко
30 г прясна мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
150 г брашно

Начин на приготвяне:

1. Първо се приготвя маята. Прясното мляко се затопля и към него се прибявят маята, солта, захарта и цялото брашно. Оставя се настрана, за да втаса.

2. През това време се разбъркват яйцата. Когато маята се е надигнала се прибавя към яйцата. Получената смес трябва да е сравнително рядка.

3. Оставя се да втаса, при което леко се сгъстява и трябва да има консистенцията на рядко тесто за кекс. Ако е много гъста катмите стават по дебели, затова може да се разреди с малко прясно мляко.

4. Пекат се най-добре на сач, но се получават и на незалепващ тиган с дебело дъно.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.