Катми от брашно София мел само с вода и мая


Други солени печива

Необходими продукти:

4 ч. ч. брашно София Мел Класик
50 г мая
1 л топла вода
1 ч.л. сол
1 ч.л захар
125 г краве масло

Начин на приготвяне:

1. В част от водата се разтваря маята, прибавя се захар и сол по 1 ч.л., малко брашно и се оставя да втаса.

2. Добавя се останалото количество вода и пресятото брашно до получаване на гъстота като боза. С черпак се гребе от тази смес и се пече на сач или тефлонов тиган без мазнина. Обръщат се от двете страни.

3. Готовите изпечени катми се подреждат в чиния една върху друга като се намазват обилно с масло.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Марийка Кръстева от Чирпан

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

09.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.