Кекс с брашно от лимец и пшеница, смлени бадеми и конфитюр


Сладкиши

Необходими продукти:

150 г брашно София Мел от лимец и пшеница
50 г картофено нишесте
80 г смлени бадеми
10 г бакпулвер
1 бр. ванилия
2 бр. яйца
150 г захар мусковадо
150 мл течна сметана
70 г масло
100 г конфитюр от кайсии

Начин на приготвяне:

1. 1/2 час преди да се започне приготвянето на кекса, сметаната се изважда от хладилника.

2. Форма с диаметър 22 см се намазнява и набрашнява.

3. Фурната се включва на 180 С градуса.

4. В купа се пресяват брашното, нишестето, бакпулверът и ванилията.

5. В друга купа се разбиват яйцата със захарта. След това, последователно се добавят сметаната и предварително разтопеното масло, като се бърка непрекъснато. Накрая се добавя на няколко пъти брашнената смес.

6. 2/3 от получилото се тесто се изсипва в подготвената форма.

7. Отгоре се разпределя равномерно конфитюрът и след това се изсипва останалото тесто.

8. Пече се 40-45 минути, като се проверява с клечка за зъби, забодена в центъра на кекса и излязла суха.

9. Изважда се от фурната и след като изстине, се освобождава от формата и се поръсва леко с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ваня Митова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

23.11.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.