Кекс с ябълки и ванилия
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
400 г София Мел класик
100 мл олио
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
200 г захар
1 ч. л хлябна сода
3 средно големи яйца
2-3 ябълки според размера
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се яйцата и захарта с миксер до получаване на кремообразна консистенция.
2. Добавят се олиото и малко по малко брашното и продължава да се бърка с миксера.
3. Слагат се ванилията, бакпулвера и содата като непрекъснато продължава да се разбърква, за да се смесят добре всички продукти.
4. Ябълките са предварително измити, обелени и настъргани или нарязани на кубчета, в зависимост от предпочитанията на всеки.
5. След като сместа за кекса е готова се добавят ябълката и се разбърква с вилица.
6. Изсипва се сместа в тавичка или форма за кекса, която е предварително намазнена с олио. Ако е силиконова форма, не е необходимо.
7. Пече се за около 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Божидар Войков от Бургас
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване