Вкусен ябълков сладкиш
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
300 г брашно София мел Класик
2 яйца
1 ч.ч. захар
15 г бакпулвер
125 мл. олио
1/2 ч.ч. орехови ядки
1/2 ч.л. канела
3 бр. големи ябълки
1 бр. пакетче ванилия
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата и захарта в купа с вилица до еднородност. Прибавете към тях олиото и разбъркайте за да се смесят. Пресейте канелата, бакпулвера, брашното и ванилията за да се смесят добре.
2. Измийте и настържете ябълките на едро ренде. Прибавете към яйцата 1/3 от сместа с брашното и бакпулвера, рабъркайте. След това сложете половината от настърганите ябълки. Отново добавете 1/3 от брашното и разбъркайте.
3. Прибавете втората половина от ябълките, последната част от брашното и орехите, разбъркайте за да се смесят добре всички съставки.
4. Намазнете кексова форма с олио, поръсете я равномерно с брашно и изтупайте излишното.
5. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса без вентилатор за 35-40 минути. След като изстине се поръсва с пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Деница Искърова от Бяла
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване