Вкусен ябълков сладкиш


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

300 г брашно София мел Класик
2 яйца
1 ч.ч. захар
15 г бакпулвер
125 мл. олио
1/2 ч.ч. орехови ядки
1/2 ч.л. канела
3 бр. големи ябълки
1 бр. пакетче ванилия
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата и захарта в купа с вилица до еднородност. Прибавете към тях олиото и разбъркайте за да се смесят. Пресейте канелата, бакпулвера, брашното и ванилията за да се смесят добре.

2. Измийте и настържете ябълките на едро ренде. Прибавете към яйцата 1/3 от сместа с брашното и бакпулвера, рабъркайте. След това сложете половината от настърганите ябълки. Отново добавете 1/3 от брашното и разбъркайте.

3. Прибавете втората половина от ябълките, последната част от брашното и орехите, разбъркайте за да се смесят добре всички съставки.

4. Намазнете кексова форма с олио, поръсете я равномерно с брашно и изтупайте излишното.

5. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса без вентилатор за 35-40 минути. След като изстине се поръсва с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Деница Искърова от Бяла

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

18.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.