Кекс с ябълки и шоколад
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
2 ч.ч брашно София мел Класик
5 ябълки
1 ч.л. сода
4 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
10 г бакпулвер
2 г ванилия
1 с.л. какао
1 пак. шоколадова глазура
Начин на приготвяне:
1. Ябълките се измиват, обелват и настъргват. Към тях се прибрибавя содата, разбърква се, покриват се с фолио и се оставят настрани.
2. В купа се разбиват яйцата и захарта. Към тях се добавя олиото и пресятото брашно, бакпулвера и ванилията.
3. След като се разбъркат добре всички съставки се прибавят ябълките със содата и отново се разбърква. В тава с хартия за печене се изсипва половината от сместа. В останалата половина се слага какаото и се прибавя към тавата. С помощта на лъжица леко се разбъркат двата слоя.
4. Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180° за около 30 минути.
5. След като е изпечен и изстинал, се залива с готовата шоколадова глазура.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Златева от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване