Кекс с извара и стафиди
Кексове и мъфини

Изпратена от:

Юлия Гарбузова

Необходими продукти:

300 г брашно София мел Класик
150 г краве масло
200 г захар
270 г мека извара
3 яйца
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
100-150 г стафиди

Начин на приготвяне:

1. Всички съставки е необходимо да са на стайна температура, стафидите са измити и подсушени.

2. Разбиваме маслото и меката извара със захарта и ваниловата захар.

3. Добавяме яйцата и разбиваме добре.

4. Пресейваме брашното с бакпулвера отгоре, върху брашното изсипваме стафидите и разбъркаме всичко с лъжица. Получаваме доста гъсто тесто

5. Изсипваме тестото във формата за кекс, покрита с хартия за печене. Тестото втасва добре при печене, така че трябва да запълни формата не повече от 2/3

6. Разпределяме равномерно и печем на 165 градуса за около 60 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

13.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.