1 и 1/2-2 ч.ч. бяло брашно София Мел Класик
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 бр. бакпулвер
2 бр. ванилия
1 кутия локум
1. Разбиват се яйцата заедно със захарта.
2. Добавят се киселото мляко, ванилията и олиото. В отделна купичка се разбъркват брашното и бакпулвера, след което полученото се добавя към другата смес.
3. Локумът се нарязва на малки кубчета. Сместа се изсипва във форма за кекс и се добавя локумът.
4. Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 40 минути. Кексът може да се поръси с пудра захар по желание.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ