Кекс с шоколадова глазура


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

2 и 1/2 чайна чаша брашно София мел класик
3 яйца
1 и 1/2 чайна чаша захар
1/2 чайна чаша олио
1 чайна чаша лимонада
1 пакетче бакпулвер
1 шоколад за готвене

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разбиват със захарта с миксер. После прибавяме олиото и лимонадата, кото отново разбиваме. Накрая слагаме брашното, в което сме сложили бакпулвера и постепенно разбиваме пак с миксер.

2. По избор може кексът да бъде шарен от вътре, като в половината от сместа се прибавят 2 с. л. какао. Готовата смес изсипваме в тавичка за кекс/когато е и с какао правим шарки по избор/, която предварително сме намазали с олио и поръсили леко с брашно.

3. Печем кекса на 180 С за 25-30 минути. Изпичането зависи и от фурната.

4. Готовият кекс заливаме с шосолад, който предварително сме разтопили на водна баня.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Димитрина Марангозова от Петрич

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.