Кекс с шоколадова глазура
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
2 и 1/2 чайна чаша брашно София мел класик
3 яйца
1 и 1/2 чайна чаша захар
1/2 чайна чаша олио
1 чайна чаша лимонада
1 пакетче бакпулвер
1 шоколад за готвене
Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват със захарта с миксер. После прибавяме олиото и лимонадата, кото отново разбиваме. Накрая слагаме брашното, в което сме сложили бакпулвера и постепенно разбиваме пак с миксер.
2. По избор може кексът да бъде шарен от вътре, като в половината от сместа се прибавят 2 с. л. какао. Готовата смес изсипваме в тавичка за кекс/когато е и с какао правим шарки по избор/, която предварително сме намазали с олио и поръсили леко с брашно.
3. Печем кекса на 180 С за 25-30 минути. Изпичането зависи и от фурната.
4. Готовият кекс заливаме с шосолад, който предварително сме разтопили на водна баня.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Димитрина Марангозова от Петрич
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване