Кекс с течен шоколад
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
2 чаени чаши София Mел за кекс
3 яйца
1 1/2 чаена чаша захар
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 чаена чаша олио
1 супена лъжица бакпулвер
3 супени лъжици какао
1 чаена чаша течен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта за няколко минутки, докато захарта се разтвори и сместа утрои своя обем и получи консистенция на пухкав крем.
2. Сипете течните съставки - олиото и киселото мляко, след което добавете какаото, бакпулвера и брашното.
3. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес, която изсипете във форма за печене на кекс и изпечете на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 - 30 минути.
4. Още топъл кекса се намазва с течен шоколад.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гергана Лазарова от Огняново
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване