Кекс с течен шоколад


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

2 чаени чаши София Mел за кекс
3 яйца
1 1/2 чаена чаша захар
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 чаена чаша олио
1 супена лъжица бакпулвер
3 супени лъжици какао
1 чаена чаша течен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта за няколко минутки, докато захарта се разтвори и сместа утрои своя обем и получи консистенция на пухкав крем.

2. Сипете течните съставки - олиото и киселото мляко, след което добавете какаото, бакпулвера и брашното.

3. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес, която изсипете във форма за печене на кекс и изпечете на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 - 30 минути.

4. Още топъл кекса се намазва с течен шоколад.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Гергана Лазарова от Огняново

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

02.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.