Кекс с течен шоколад


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София Мел
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. бакпулвер
2с.л. какао
300 гр течен шоколад
олио за намазване

Начин на приготвяне:

1. В дълбока купа се разбиват яйцата и захарта с миксер до получаване на пухкава смес.

2. Добавят се олиото, а след него и млякото като продължава разбиването с миксер. Накрая добавяме смесените предварително бакпулвер и брашно.

3. Отсипваме една трета от сместа и смесваме с какаото. Във вече намазаната с олио форма за кекс отсипваме половината от сместа без какао, с лъжица отгоре слагаме 150 г течен шоколад, след него изсипваме сместа с какао, следва слой с останалия течен шоколад и завършваме с останалата смес.

4. Печем на 180 г около 40-45 мин. Оставяме кексът да изстине, за да може по-лесно да го отделим от формата.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Велислава Сталянова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.