Брашно - 350 г
Масло - 250 г
Захар - 250 г
Яйца - 6 бр.
Ванилова захар -1 бр.
Сладкарска сметана - 250 мл.
Бакплувер - 1 бр
1. Разбийте белтъците на сняг и ги оставете настрани.
2. Разбийте размекнатото масло със захарта и ваниловата захар до побеляване. Добавете жълтъците един по един, като разбивате след всеки.
3. Добавете течната сметаната и брашното, смесено предварително с бакплувера, като ги редувате - добавете от всяко по малко и разбърквате и така до изчврпване на продуктите.
4. Изсипете готовата смес в добре набрашнена форма и печете в предварително загрята фурна на 160 С до готовност.
5. Украсете по желание. Добър апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ