Хайдушки калпак
Други солени печива

Изпратена от:

Краси Ванчева от Стара Загора

Необходими продукти:

550 г брашно София мел Класик
125 г прясно мляко
1 с.л захар
2 с.л.олио
30 г жива мая
40 г меко масло
125 г вода
2 с.л.кисело мляко

Начин на приготвяне:

1. От съставките се замесва меко тесто не лепкаво за да могат да се оформят кладенчета като първо се смесват сухите съставки и постепенно течните в което са разтворени моята и захарта.

2. Оформят се кладенчетата в тава с хартия за печене и се наказват с яйце и се оставят да втасват.

3. Когато са васали пека на 200 градуса фурна с вентилатор до засичане и след това добавям плънката настъргвам кашкавал и леко запичам. За плънката задушават лук зеленчук по ваш избор гъби, царевица, чушка, пилешко филе, добавям доматен пюре, но съвсем малко всичко се задушава до готовност на месото .

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

26.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.