Пухкав хляб
Хлябове

Изпратена от:

Цвета Добрева от Пловдив

Необходими продукти:

600 г брашно София Мел Класик
320 мл вода
2 супени лъжици олио
1,5 чаен лъжички сол
2 супени лъжици захар
1/2 кубче прясна мая

Начин на приготвяне:

1. Забъркваме маята с малко топла вода и малко брашно до получаване на смес като гъста боза. Покриваме съда с кърпа и оставаме да шупне.

2. Пресяваме брашното и към него прибавяме шупналата мая, солта, захарта и олиото. Сипваме от водата и замесваме меко тесто. Покриваме с кърпа и оставяме да втаса около 50 мин.

3. Замесваме втасалото тесто още веднъж, след което го слагаме в намазнена продълговата тава за печене.

4. Покриваме с кърпа и оставяме отново за около 30 мин. да почива.

5. Слагаме хляба да се пече на 180 градуса до готовност.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

25.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.