Хляб с моцарела
Хлябове, Питка, Погача

Изпратена от:

Светлозар Замфиров от Варна

Необходими продукти:

200 г брашно + 1-2 суп. лъжици за кваса
4 г суха мая
1 голямо яйце
80 мл топло прясно мляко
20 г захар
1 щипка сол
30 г меко краве масло
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. майонеза
1 разбито яйце
10 г меко краве масло
150 г моцарела

Начин на приготвяне:

1. Размиваме маята в прясното мляко. Млякото трябва да е топличко. Вътре в него слагаме и захарта и 2 с.л брашно. Оставяме да шупне.

2. В брашното правим кладенче и слагаме продуктите. Замесваме тесто.

3. Оставяме на топло покрито с кърпа да втаса. Делим го на 4 топки.

5. От всяка топка с точилка върху набрашнен плот се разточваме кръг. Така и с др. част от тестото. Редим в тава, покрита с хартия за печене.

6. По оригинална рецепта се оформя с ръце кръг с диаметър 24-25 см. - плосък кръг - хляб.

7. Натискайки го с ръце или с точилката излиза и въздуха, мехурчетата от втасалото тесто.

8. С нож не до края режем по вертикала и хоризонтала линии така че да се прекъснат.

9. В прорезите мушкаме нарязани на тънко парченца моцарела. За чесновият сос всички съставки ги объркваме с в малка купичка. С четка мажем от соса върху хлебчетата.

10. Печем в загрята на 180 г фурна. Ядем още топло.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

05.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.