Хляб с моцарела
Хлябове и Питки, Погачи
Необходими продукти:
200 г брашно + 1-2 суп. лъжици за кваса
4 г суха мая
1 голямо яйце
80 мл топло прясно мляко
20 г захар
1 щипка сол
30 г меко краве масло
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. майонеза
1 разбито яйце
10 г меко краве масло
150 г моцарела
Начин на приготвяне:
1. Размиваме маята в прясното мляко. Млякото трябва да е топличко. Вътре в него слагаме и захарта и 2 с.л брашно. Оставяме да шупне.
2. В брашното правим кладенче и слагаме продуктите. Замесваме тесто.
3. Оставяме на топло покрито с кърпа да втаса. Делим го на 4 топки.
5. От всяка топка с точилка върху набрашнен плот се разточваме кръг. Така и с др. част от тестото. Редим в тава, покрита с хартия за печене.
6. По оригинална рецепта се оформя с ръце кръг с диаметър 24-25 см. - плосък кръг - хляб.
7. Натискайки го с ръце или с точилката излиза и въздуха, мехурчетата от втасалото тесто.
8. С нож не до края режем по вертикала и хоризонтала линии така че да се прекъснат.
9. В прорезите мушкаме нарязани на тънко парченца моцарела. За чесновият сос всички съставки ги объркваме с в малка купичка. С четка мажем от соса върху хлебчетата.
10. Печем в загрята на 180 г фурна. Ядем още топло.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Светлозар Замфиров от Варна
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване