Хляб със златиста коричка


Хлябове

Необходими продукти:

750 г брашно София Мел Класик
1 кубче мая
450 г топла вода
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Разтваряме кубчето мая и 2 ч.л. захар в топлата вода. Оставяме да шупне за около 10 минути.

2. Брашното се смесва с 1 ч.л. сол. В средата правим кладенче, в което изсипваме шупналата мая. Омесваме меко и еластично тесто, което трябва да не лепне на допир.

3. Покриваме тестото с кърпа и го оставяме на топло да втаса за около 50 - 60 минути.

4. Премесваме втасалато тесто отново за около 5 минути, след това оформяме хляба и го поставяме в съда, в който ще се пече. Оставяме тестото да втаса за още 30 мин.

5. Поръсваме хляба с брашно и го печем в предварително загрята фурна на 200° около 30 минути или до златисто.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Виктория Рангелова от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

09.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.