Хляб в домашна хлебопекарна
Хлябове
Необходими продукти:
750 гр брашно София Мел - екстра
220 мл прясно мляко;
220 мл топла вода;
150 мл олио;
1,5 с. л. сол;
1,5 с. л. захар;
3 ч. л. суха мая;
Начин на приготвяне:
1. В съда на хлебопекарната се слагат първо течните съставки, т.е. топлата вода, прясното мляко и олиото. Следват солта и захарта.
2. Пресява се и се прибавя брашното, като то трябва да покрие течността. Накрая се слага сухата мая.
3. Избира се програма за френски хляб, който е с големина 1500 г.
4. При мен тя е с продължителност 3 часа и 25 минути.
5. Стартира се програмата и се изчаква до нейното приключване.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Виолета Атанасова от Шумен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване