Хляб в домашна хлебопекарна
Хлябове

Изпратена от:

Виолета Атанасова от Шумен

Необходими продукти:

750 гр брашно София Мел - екстра
220 мл прясно мляко;
220 мл топла вода;
150 мл олио;
1,5 с. л. сол;
1,5 с. л. захар;
3 ч. л. суха мая;

Начин на приготвяне:

1. В съда на хлебопекарната се слагат първо течните съставки, т.е. топлата вода, прясното мляко и олиото. Следват солта и захарта.

2. Пресява се и се прибавя брашното, като то трябва да покрие течността. Накрая се слага сухата мая.

3. Избира се програма за френски хляб, който е с големина 1500 г.

4. При мен тя е с продължителност 3 часа и 25 минути.

5. Стартира се програмата и се изчаква до нейното приключване.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.