Хляб в плик за печене
Хлябове

Изпратена от:

Полина Кръстева от Брусен

Необходими продукти:

1 кг. брашно София Мел Класик
Суха мая-7 г
Захар- 1 с.л
Сол- 1 ч.л
Вода- 400 мл.
Сусам- по желание
Плик за печене- 1 брой

Начин на приготвяне:

1. В 400 мл. топла вода разтворих маята за хляб. Към нея добавих захарта и солта.

2. Сместа оставих встрани за 10 минути, за да се "активира" маята.

3. През това време в подходящ съд пресях брашното, като по средата направих "кладенче" . След като маята се активира, добавих 2 с.л олио и изсипах сместа в "кладенчето".

4. Омесих тесто, което оставих на топло място за 20 минути, за да втаса.

5. След това го месих повторно, оформих го като хляб и с нож направих няколко разреза отгоре. Добавих и сусам.

6. Поставих го в плик за печене и го пекох за 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

7. След като хляба се опече, веднага го извадих от плика.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

19.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.