Кифлички с мармалад
Дребни сладки
Необходими продукти:
500 г брашно София мел екстра
100 мл вода
100 мл мляко
7 г суха мая (или ½ кубче)
1 ч.л. захар за активиране на маята
1 яйце
85 г захар
25 г меки краве масло
1 с.л. олио
2 п. Ванилия
1 яйце за намазване
мармалад/шоколад
Начин на приготвяне:
1. В млякото и водата добавяме 1с.л. от брашното, 1ч.л. захар и маята. Оставяме да се активира. Пресяваме брашното и към него добавяме всички продукти.
2. Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса на топло за около час. След това разделяме тестото на две и го разточваме на кръг с дебелина около 5мм. Нарязваме с нож като пица.
3. Слагаме в широката част от мармалада/шоколада и навиваме малки кифлички.
4. Слагаме в тава с хартиено фолио и оставяме да втаса за около час и половина (аз го оставям във фурната на включена лампа). След това намазваме с разбито яйце, в което съм сложила една ванилия. Поръсваме с маково семе или сусам.
5. Печем около 10-15 мин. в предварително загрята фурна с вентилатор на 175°.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Елена Ненова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване