Кифлички с мармалад


Дребни сладки

Необходими продукти:

500 г брашно София мел екстра
100 мл вода
100 мл мляко
7 г суха мая (или ½ кубче)
1 ч.л. захар за активиране на маята
1 яйце
85 г захар
25 г меки краве масло
1 с.л. олио
2 п. Ванилия
1 яйце за намазване
мармалад/шоколад

Начин на приготвяне:

1. В млякото и водата добавяме 1с.л. от брашното, 1ч.л. захар и маята. Оставяме да се активира. Пресяваме брашното и към него добавяме всички продукти.

2. Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса на топло за около час. След това разделяме тестото на две и го разточваме на кръг с дебелина около 5мм. Нарязваме с нож като пица.

3. Слагаме в широката част от мармалада/шоколада и навиваме малки кифлички.

4. Слагаме в тава с хартиено фолио и оставяме да втаса за около час и половина (аз го оставям във фурната на включена лампа). След това намазваме с разбито яйце, в което съм сложила една ванилия. Поръсваме с маково семе или сусам.

5. Печем около 10-15 мин. в предварително загрята фурна с вентилатор на 175°.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Елена Ненова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

14.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.