Кифлички зайчета с кленов сироп
Сладкиши и Дребни сладки
Необходими продукти:
500 г брашно София мел Класик
350 мл неподсладено соево мляко
1 пакетче суха мая
50 мл олио
90 г захар
1 ванилия
100 мл кленов сироп
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете леко топлото мляко, маята, 1 с.л захар и 1 с.л. брашно. Разбъркайте, за да се смесят съставките - оставете на топло и сухо място за около 15-20 минути, докато маята се активира.
2. Към шупналата мая добавете всички останали съставки – олиото, ванилията, захарта и брашното. Ще получите меко тесто, омесете върху набрашнен плот, докато спре да лепне. Оставете за час и половина, за да втаса.
3. След това размесете леко втасалото тесто и го разделете на равни топки, от които оформете зайчетата.
4. Оставете върху хартията за печене за още 30 минути да втасат отново. Накрая намажете зайчетата обилно с кленовия сироп. Може да използвате шоколадовите капки или стафиди за очи на зайчетата.
5. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, докато хванат златист загар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Костадина Мазгалова от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване