Кифлички зайчета с кленов сироп


Сладкиши и Дребни сладки

Необходими продукти:

500 г брашно София мел Класик
350 мл неподсладено соево мляко
1 пакетче суха мая
50 мл олио
90 г захар
1 ванилия
100 мл кленов сироп

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете леко топлото мляко, маята, 1 с.л захар и 1 с.л. брашно. Разбъркайте, за да се смесят съставките - оставете на топло и сухо място за около 15-20 минути, докато маята се активира.

2. Към шупналата мая добавете всички останали съставки – олиото, ванилията, захарта и брашното. Ще получите меко тесто, омесете върху набрашнен плот, докато спре да лепне. Оставете за час и половина, за да втаса.

3. След това размесете леко втасалото тесто и го разделете на равни топки, от които оформете зайчетата.

4. Оставете върху хартията за печене за още 30 минути да втасат отново. Накрая намажете зайчетата обилно с кленовия сироп. Може да използвате шоколадовите капки или стафиди за очи на зайчетата.

5. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, докато хванат златист загар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Костадина Мазгалова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

05.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.