Киш Лирейн
Други солени печива
Необходими продукти:
200 г брашно София Мел Класик
125 г масло
1 яйце
1/2 с.л сол
1 с. л студена вода
200 г гъби печурка
200 г чедър
200 г пушен бекон
3 яйца
200 г сметана за гoтвене
1/2 ч. л индийско орехче
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
1. Сложете в купа брашното, нарежете на малки парченца студеното масло, чукнете едно яйце и добавете малко сол. Претрийте сместа с пръсти, докато получите маслено тесто. Ако е необходимо добавете 1 с.л. студена вода, за да се спои добре. Оформете тестото на топка и го увийте във фолио.
2. Поставете го в хладилник за 30 минути.Измийте и нарежете гъбите.
3. Нарежете бекона на кубчета. Запържете ги в малко зехтин в тиган, докато добият златист загар.
4. В купа разбийте яйцата, заедно със сметаната, индийското орехче, солта и пипера. Добавете настъргано сирене Чедър и разбъркайте добре.Загрейте фурната на 180 градуса.
5. Пригответе си форма за печене на пай. Извадете тестото, леко го намачкайте с ръце да поомекне. Поръсете плота с брашно и го разточете на голям кръг.
6. С помощта на точилката прехлупете единия край на кръга и прехвърлете върху формата за печене. Облепете и страните. Отрежете излишъка над ръба. Надупчете с вилица дъното и изпечете кората до златист цвят.
7. Разпределете плънката от гъби и бекон върху маслената кора. Полейте с яйчения крем със сирене Чедър и изпечете пая за около 30 минути до готовност.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Владимирова от Няма
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване