Класическо реване
Сладкиши

Изпратена от:

Деница Искърова от Бяла

Необходими продукти:

400 г брашно София мел класик
5 яйца
300 г захар
1 с.л. лимонов сок
1 пакетче ванилия
200 мл олио
1 пакет бакпулвер
2 ч.ч вода
1 лимонова кора

Начин на приготвяне:

1. Започнете с приготвянето на сиропа. Налейте водата в тенджерка и прибавете 150 грама захар и кората от 1 лимон. Варете 5 минути до завиране.

2. Оставете сиропа да се охлади напълно. Междувременно отделете белтъците от жълтъците. Към белтъците добавете лимоновия сок и с помощта на миксер разбийте до получаване на пяна. Към жълтъците пък добавете ванилията и 150 грама захар, също разбийте до пухкава смес.

3. Прибавете към тях олиото на тънка струйка, както и предварително пресятото с бакпулвер брашно. Внимателно обединете жълтъците и белтъците и с помощта на шпатулка обединете до еднородна смес.

4. Сипете в намазнена и набрашнена форма, заравнете и печете в загрята на 180 градуса фурна. Необходим е около половин час или до суха клечка. Нарежете още горещия блат на парчета и залейте с напълно охладения захарен сироп.

5. Сервирайте реването студено, в компанията на сладолед или разбита сметана. Традиционното българско реване е готово

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

17.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.