150 г брашно София мел Екстра
3 яйца
200 г захар
100 мл прясно мляко
100 мл олио
3 с.л какао
10 г бакпулвер
1 или 2 белтъка, в зависимост от големината на яйцето
100 г пудра захар
60 г кокосови стърготини
1. Първо пригответе вътрешната плънка, като смесите белтъците, пудрата захар и кокосовите стърготини. Оформете топки, големи колкото орех, и оставете в хладилник за около 15 минути.
2. Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете млякото, олиото, какаото и брашното с бакпулвера в него. Разбъркайте добре кексовата смес
3. Малка част от сместа излейте във форма за кекс, след това подредете топките от кокосовите стърготини и най - отгоре залейте с останалата смес.
4. Изпечете на 170 градуса около 40-45 минути .
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ