Кокосови курабийки


Дребни сладки

Необходими продукти:

600 г брашно София мел Екстра
3 яйца
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша кокосово масло
1 чаена чаша кисело мляко
1 брой бакпулвер
кората на 1 портокал

Начин на приготвяне:

1. Кокосовото масло се разтопява за няколко минути на водна баня.

2. В купа смесваме разтопеното кокосово масло, яйцата, захарта, киселото мляко и настърганата кора на портокала. Разбъркваме добре сместа.

3. Към сместа добавяме пресятото брашно София мел Екстра заедно с бакпулвера.

4. Замесваме меко тесто, от което оформяме топчета - курабийки. Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене и на разстояние едно от друго.

5. Печем кокосовите курабийки в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Светла Насвади от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

07.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.