Коледен кекс с форма на елхичка
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
5 ч.ч брашно София Мел
2 бр. яйца
1 с. л олио
1 к.к мляко
1 ванилия
2 ч.ч захар
1 бакпулвер
1 ч.л канела
Начин на приготвяне:
1. Разбъркваме яйцата с миксер, прибавяме ванилията и киселото мляко, олиото и разбъркваме отново.
2. Прибавяме захарта и бъркаме пак.
3. Изсипваме брашното и бакпулвера заедно и разбъркваме докато не стане гъста сместа.
4. Загряваме фурната на вентилатор на 200 градуса.
5. В една купичка си отделяме малко от сместа и слагаме чаена лъжичка с какао на прах и разбъркваме.
6. Слагаме сместа във формата и на места я шарим с лъжичка от какаото като не я пълним догоре и оставяме място да се надуе и на места я шарим с канелата.
7. Печем на 200 градуса за 35 мин., като на 20-та минута проверяме за всеки случай кекса (защото зависи от мощността на фурната).
8. Като го извадим го поръсваме с пудра захар и с шарени пръчици=
Бон апети!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Мима Минова от Белово
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване