Коледен кекс с форма на елхичка
Кексове и мъфини

Изпратена от:

Мима Минова от Белово

Необходими продукти:

5 ч.ч брашно София Мел
2 бр. яйца
1 с. л олио
1 к.к мляко
1 ванилия
2 ч.ч захар
1 бакпулвер
1 ч.л канела

Начин на приготвяне:

1. Разбъркваме яйцата с миксер, прибавяме ванилията и киселото мляко, олиото и разбъркваме отново.

2. Прибавяме захарта и бъркаме пак.

3. Изсипваме брашното и бакпулвера заедно и разбъркваме докато не стане гъста сместа.

4. Загряваме фурната на вентилатор на 200 градуса.

5. В една купичка си отделяме малко от сместа и слагаме чаена лъжичка с какао на прах и разбъркваме.

6. Слагаме сместа във формата и на места я шарим с лъжичка от какаото като не я пълним догоре и оставяме място да се надуе и на места я шарим с канелата.

7. Печем на 200 градуса за 35 мин., като на 20-та минута проверяме за всеки случай кекса (защото зависи от мощността на фурната).

8. Като го извадим го поръсваме с пудра захар и с шарени пръчици=

Бон апети!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.