Коледна Погача със сусам и мак
Питка, Погача

Изпратена от:

Радка Митева от Шкорпиловци

Необходими продукти:


800 г брашно София Мел Екстра
350 мл.вода
1 пак.суха мая
2 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л.оцет
1 ч.л. олио
50 г краве масло
1 яйце за намазване
сусам, маково семе

Начин на приготвяне:

1. В съд прибавям леко затоплена водата, сухата мая, 2 яйца, сол, захар, оцет, олио, прибавям и малко брашно пресято и оставям за 10 мин.на топло.

2. След това прибавям още брашно и започвам да меся до получаване на меко тесто.

3. После разделям на 3 части, разточвам първата намазвам с краве масло, разточвам и втора намазвам с краве масло, разточвам и третата намазвам и навивам на руло.

4. Нарязвам на 10 парчета, нареждам в намазана с масло тава. Оставам за 30 минути на топло да втора. Поръсвам със сусам и мак, намазвам с жълтък на 1 яйце.

5. Пека в предварително загрята фурна 180 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

12.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.