Коледни бастунчета


Други солени печива

Необходими продукти:

225 г брашно София мел Класик
7 гр. суха мая
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
2 с.л. чубрица
150 мл топла вода
50 г сушени чери домати
50 г сирене

Начин на приготвяне:

1. За направата на тестото използвах хлебопекарна. В нея се сместват водата, солта, зехтина и чубрицата, след което се добавя брашното и върху него се изсипва маята, зад а няма допир до течните съставки.

2. Отгоре изсипвам сиренето и сушените домати и пускам на програма "тесто". Ако се меси на ръка се следва същата последователност, докато се получи нелепкаво тесто.

3. След като тестото е готово се разделя на топчета, от които се разточват фитили и се завиват, за да се оформят бастунчетата.

4. Пекат се в тава върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Щиляна Берберова от Каблешково

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

22.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.