Коледни бастунчета
Други солени печива
Необходими продукти:
225 г брашно София мел Класик
7 гр. суха мая
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин
2 с.л. чубрица
150 мл топла вода
50 г сушени чери домати
50 г сирене
Начин на приготвяне:
1. За направата на тестото използвах хлебопекарна. В нея се сместват водата, солта, зехтина и чубрицата, след което се добавя брашното и върху него се изсипва маята, зад а няма допир до течните съставки.
2. Отгоре изсипвам сиренето и сушените домати и пускам на програма "тесто". Ако се меси на ръка се следва същата последователност, докато се получи нелепкаво тесто.
3. След като тестото е готово се разделя на топчета, от които се разточват фитили и се завиват, за да се оформят бастунчетата.
4. Пекат се в тава върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Щиляна Берберова от Каблешково
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване