Коледни бисквити с лимонов сок
Дребни сладки

Изпратена от:

Снежана Иванова от София

Необходими продукти:

1 1/2 чаши брашно София мел Класик-
1/2 чаша Масло
2 белтъка
1/2 чаша Захар
1/2 ч.л. бакплувер
1 пакетче ванилия
1/4 ч.л. сол
2 яйца
2 ч.л. джинджифил на прах
1/4 ч.л. канела
2 ч.л. какао
За глазурата:
330г. Захар
2 белтъка
2 ч.л. лимонов сок
1/2 ванилия

Начин на приготвяне:

1. Пресейте в купа брашното, към него добавете ванилията , бакпулвера и солта. Разбъркайте . В друга купа сложете краве маслото. Към него се прибавя захарта и се разбиват докато се получи пухкава консистенция. Добавят се яйцата и пак се разбиват.

2. Маслената смес се добавя към сухата и се добавя какаото, канелата и джинджифила на прах. Забъркайте тестото. Съберете тестото на топка и га разделете на две, увийте всяка в найлоново фолио и охладете докато стегне, за около 3-4 часа. Поставете брашното върху набрашнена повърхност и го разточете.

3. С помощта на форма за бисквитки нарежете тестото.Прехвърлят се в тава с незалепващо покритие и се пече за около 10 минути , на 180 градуса. Оставят се да се охладят.

4. За глазурата - пудрата захар се пресява , белтъците и лимоновия сок се прибавят и се разбива с миксер, на ниски обороти,когато пяната от белтъците започне да побелява се добавя пудрата захар, лъжица по лъжица,разбиването продължава докато се поеме захарта.докато стегне.

5. По желание може да се сложи боя, проявете въображение , Глазурата се сипва в пош и се рисуват добре охладените сладки!Глазурата трябва да съхне една нощ. Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.