Коледни бисквитки
Дребни сладки
Необходими продукти:
250 г. брашно София мел
100 г масло
100 г захар
2 бр. жълтъци
100 г заквасена сметана
100 г нишесте
7 г какао
1 ч.л. Бакпулвер
щипка сол
бял или черен шоколад за украса
Начин на приготвяне:
1. Първо се разбиват захарта и кравето масло. Може да замените маслото с маргарин, ако желаете. Добавяме един след друг жълтъците, заквасената сметана, пресятото брашно, заедно с нишестето и бакпулвера, и щипката сол. Оформя се тесто, което се разделя на две равни части. В едната от тях се добавя какаото.
2. Двете топки с тесто се слагат в хладилник за 30 минути. След това тестото се разточва върху набрашнен плот до дебелина 3-4 мм и с помощта на формички правим различни фигурки.
3. Пекат се на предварително загрята фурна на 200 градуса за 10-12 минути. След изстиване се украсяват с разтопен за предпочитане бял шоколад и цветна украса или орехи.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Теодора Клименко от Русе
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване